Terug naar overzicht

Staan er nog rode bieten in jou moestuin, dan zullen ze weldra geoogst moeten worden.

Om lang te kunnen genieten van de heerlijke aardse smaak van rode biet, is inmaken een aanrader!

Spoel de bietjes en kook ze beetgaar. Laat iets afkoelen voor je ze pelt. Snij ze in blokjes en doe ze, eventueel samen met stukjes sjalot of ajuin, in een glazen bokaal. Verwarm ½ hoeveelheid water, ½ hoeveelheid (appel)azijn en een beetje suiker en zout in een pannetje en giet dit over de bietjes. Voeg naar believen kruiden zoals jeneverbes, kruidnagel, tijm of laurier toe.

Tip: kook de glazen bokalen en deksels eerst enkele minuten in een ruime hoeveelheid water ter ontsmetting!

Smakelijk!

Terug naar overzicht Fill 1 Created with Sketch.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info