Terug naar het overzicht
Snijsla

Pluksla

Lactuca sativa

Pluksla in potjes is een nieuwe wijze van sla telen! Gedaan met halve kroppen sla of restjes van een zakje voorverpakte sla die over blijven in de ijskast. Kweek voortaan zelf uw eigen sla-mix. En snij volgens uw eigen wensen en behoeften steeds supervers de juiste hoeveelheid af.

Onze pluksla is een speciaal geselecteerd mengsel van verschillende soorten zogenaamde 'baby-leaf' sla. Dit zijn soorten die jong kunnen worden geoogst, voor ze een krop gaan vormen.

Hiermee kan U snel een lekker, gevarieerd en kleurrijk slaatje bereiden.

PLANTEN


Jan

Feb

Ma

Apr

Mei

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

OOGSTEN


Jan

Feb

Ma

Apr

Mei

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

Meer informatie

Teelttips

Gebruik

Zet de potjes op een zonnig plaatsje. Ze staan perfect in de keuken op de vensterbank, zo heb je ze steeds bij de hand. De potjes kunnen echter ook zeer goed in potten op het terras of in de tuin worden geplant.

Geef voldoende water zodat de plantjes steeds vers blijven. De potgrond in het potje is van goede kwaliteit en bevat voldoende meststoffen zodat je zelf niets hoeft toe te voegen.

Als de blaadjes +/-10 cm groot zijn kan je ze oogsten en gebruiken. Snij ze +/- 1 cm boven de grond af, met een mes of een schaar. Hierdoor zullen de plantjes terug kunnen uitgroeien; en heb je bovendien geen aarde aan je mesje hangen.

Je hoeft niet alles in 1 keer af te snijden.

De afgesneden blaadjes zullen terug uitschieten zodat je na een 3-tal weken reeds terug zal kunnen oogsten (afhankelijk van de temperatuur en zon).

Gebruik de jonge blaadjes steeds vers.

Snij ze af net voor gebruik en maak een supervers broodje gezond of heerlijk slaatje.

Shutterstock 54587881
AVV2290 Pluksla p13 2

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info