Terug naar het overzicht

Zoete aardappel (bataat)

De zoete aardappel of bataat heeft niets met onze gewone aardappel te maken. De bataat is een plant uit de windefamilie (Convolvulaceae) en is een zetmeelhoudende knol.

De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, waar ze reeds voor het Inca-tijdperk werden verbouwd. Vanaf de 16 de eeuw wordt de plant door de Spanjaarden overgebracht naar China, Japan, de Filipijnen, Europa en het Indonesische archipel.

De kleur van de schil varieert al naargelang de soort van wit, roze tot roodbruin. Ook de kleur van het vruchtvlees kan variëren van kleur. Meestal hebben ze de grote van een flinke gewone aardappel maar kunnen soms tot 5 kg zwaar worden.

Zoals de naam zegt is de smaak zoet met een kruidige toets, hij is vezelrijk en bevat veel vitamine A en C.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info