Terug naar het overzicht
Shutterstock 1136472617

Citroenverbena

Lippia Citriodora

Deze halfheester is afkomstig uit Chili en geldt in onze contreien als matig winterhard. In Frankrijk wordt dit kruid vrij veel gebruikt en is daar gekend onder de Franse naam "verveine". De bloemetjes zijn wit violet en de bladeren smal en lancetvormig. Citroenverbena groeit gemakkelijk in potten.

Citroenverbena is niet winterhard en zal in de winter zijn bladeren verliezen.

PLANTEN


Jan

Feb

Ma

Apr

Mei

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

OOGSTEN


Jan

Feb

Ma

Apr

Mei

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

Meer informatie

Teelttips

Gebruik

Wat onderhoud en verzorging betreft is citroenverbena zeker geen moeilijke plant. Een zonnige plaats in de kruidentuin en een luchtige, goed doorlatende grond volstaan.
In de zomer volop water geven.

Je kan citroenverbena perfect in een pot als terrasplant houden. Je moet hem dan wel regelmatig bijknippen om een wat rommelige struikvorm te voorkomen.

Het is geen winterharde plant dus moet je hem voor de winter op een koele droge plaats zetten. In het voorjaar loopt hij zeker uit maar dan moet je wel flink snoeien om de vorm te behouden en ook om de bloei te bevorderen want hij bloeit op het nieuwe jonge hout.

Van de blaadjes kan je heerlijke kruidenthee trekken.

Thee van citroenverbena heeft een kalmerende werking en heeft een positieve invloed op de spijsvertering. De thee heeft ook een lichte angstremmende werking, en wordt om die reden vaak voor het slapen gedronken.

Citroenverbena kan je ook laten drogen en zoals lavendel in linnen zakjes doen. Het geeft je linnenkast een heerlijk geurtje.

Citroenverbena 7
AVV2230 Citroenverbena p13 2

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info