Olijfkruid
Santolina Viridis
Dit kruid is ook wel gekend als heiligenbloem en is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied.
Plant met een fris groen blad en bloeit met kleine crème-gele bolletjes.
Stengels en bladeren geuren én smaken verrassend naar ingemaakte olijven en hebben heel wat culinaire toepassingen.
PLANTEN
Jan
Feb
Ma
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
OOGSTEN
Jan
Feb
Ma
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Meer informatie
Teelttips
Gebruik
Deze opvallende meerjarige plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'.
Hij verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Dit kruid kan ook gebruikt worden als borderplant en verdraagt vrij droge bodems.
Relatief droge standplaats in matig voedselrijke grond.
Hoe meer wordt geoogst, hoe voller de plant wordt.
Het aroma geurt opvallend naar ingemaakte olijven.
Een echte delicatesse bij mediterrane pastagerechten, pizza, pesto, bladsalades, antipasta en tomaten-mozzarella. Ook ideaal bij het inmaken van olijven en augurken.
Probeer ook eens gebakken aardappelen met rozemarijn en olijfkruid. Echt overheerlijk!
Doe een paar takjes olijfkruid in glazen gevuld met prosecco! Heel decoratief én een streling voor de tong.