Terug naar het overzicht
Bieslook

Chinese bieslook

Allium Tuberosum

De Chinese bieslook behoort zoals de ui, prei en knoflook tot de lookfamilie (Alliaceae) en wordt al eeuwenlang gebruikt in de Aziatische keuken.

Het blad is grover en breder dan de gewone bieslook. Omwille van zijn knoflookachtige smaak wordt deze ook wel knoflookbieslook genoemd, met als voordeel dat je deze geur niet ruikt na het eten.

De plant bloeit in de zomer met witte bloemen.

PLANTEN


Jan

Feb

Ma

Apr

Mei

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

OOGSTEN


Jan

Feb

Ma

Apr

Mei

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

Meer informatie

Teelttips

Gebruik

Chinese bieslook is makkelijk te telen en kan zowel in volle zon als op een schaduwrijke plek geplant worden. Zorg voor een kalkrijke, goed bemeste, vochtige grond.. Gebruik bij voorkeur lang werkende organische bemesting en geef steeds voldoende water. Plantafstand: 20 cm.

Chinese bieslook kan ook makkelijk in een bloempot op de vensterbank of het balkon worden geweekt.

Oogst naar believen het jonge blad door het vlak boven de grond af te knippen met een schaar.

Chinese bieslook wordt meestal fijngesnipperd gebruikt in talloze Aziatische gerechten. Als je van deze bieslook-knoflookachtige smaak houdt kan de Chinese bieslook gebruikt worden als de gewone bieslook, als smaakmaker in sauzen, soepen en salades.

In tegenstelling tot de gewone bieslook mag de Chinese bieslook worden meegekookt in warme gerechten. Fijngesnipperde verse Chinese bieslook kan goed worden ingevroren, met behoud van smaak.

Gebruik enkel de jonge dunne stengels, dikkere stengels kunnen soms taai worden.

De bloemen zijn ook eetbaar en kunnen worden gebruikt als garnering van gerechten.

Chinese bieslook bevordert de eetlust en spijsvertering en wordt in de Chinese keuken toegepast om haar vochtafdrijvende werking.

Shutterstock 1176755422
Shutterstock 1122696959

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info