Terug naar overzicht
Courgettebrood 2

Courgettebrood

Group 4 Created with Sketch. 1.45 uur

Benodigdheden

• 1 kg broodbloem
• 3 dl water
• 30 g gist
• 2 el suiker
• 2 el zout
• 3 courgettes
• beetje verse tijm (alleen de blaadjes)
• 200 g geitenkaas

Courgettebrood 2

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet hierin de gist, die je opgelost hebt in lauw water met suiker. Strooi het zout aan de rand zodat het niet in aanraking komt met de gist.
Kneed het deeg.

Was de courgettes en rasp ze met een kaasrasp. Meng de tijm eronder.
Voeg dit alles bij het deeg. Kneed het deeg tot het niet meer kleeft.
Doe de geitenkaas eronder.

Leg er een handdoek over en laat 30 min rijzen.
Geef het vorm en laat terug 30 min rijzen.

Laat het 30 min bakken in een oven van 180°C

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info