Terug naar overzicht
Salie en pompoenpasta

Salie en pompoenpasta

Group 4 Created with Sketch. 1 uur cutlery-outline-16 Created with Sketch. 4 personen

Benodigdheden

450 g pompoen
2 klontjes boter of 2 tl olijfolie
4 tl extra-vierge olijfolie of boter
10 jonge blaadjes salie
6 gehakte teentjes look
4 el room
200 g geraspte kaas
5 tl Parmezaanse kaas
peper
zout
5 sneden serranoham of gezouten ham

Salie en pompoenpasta

Bereidingswijze

Kuis de pompoen en snij ze in stukken.

Stoof de pompoen aan in een klontje boter of in een 1tl olijfolie totdat deze wat zachter wordt. Voeg de helft van de salie en de look toe.
Meng het geheel goed totdat een puree verkregen wordt.


Kook de pasta al dente en doe deze bij de puree.
Doe de parmezaan kaas, de geraspte kaas en de room erbij en roer goed om. Versnipper de Serranoham en doe deze erbij.


Op het einde werk je af met nog wat boter en salie en breng je op smaak met peper en zout.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info