Terug naar het overzicht
Shutterstock 405004174

Radicchio (Roodlof)

Cichorium intybus foliosum

Radicchio (of roodlof) is een typische najaarsgroente, familie van witloof en suikerbrood (groenlof). Ze behoren allen tot de familie Cichorium intybus.

De teelt komt in Italië vooral voor in de streek Veneto, tussen Venetië,Verona en Treviso.

PLANTEN


Jan

Feb

Ma

Apr

Mei

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

OOGSTEN


Jan

Feb

Ma

Apr

Mei

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

Meer informatie

Maak uw keuze

Teelttips

Oogst en bewaring

Gebruik

Radicchio kan op vrijwel alle grondsoorten goed geteeld worden en vraagt een eerder arme grond. Radicchio heeft de zon nodig voor zijn mooie rode kleur.

Plantafstand:35 x 35 cm. Plant de perspotten niet te diep, zet ze op de grond met ongeveer ½ van de kluit onder de aarde. Op deze manier verminder je het contact met de grond en wordt de kans op schimmelinfecties kleiner.

Je zal zelden met de teelt van radicchio een uniforme teelt hebben. Niet alle planten zullen gelijktijdig kroppen of rood worden. Je zit dus met een relatief lang oogsttraject.

De radicchioplantjes van Allégrow worden in een verwarmde en belichte serre opgekweekt, noodzakelijk om doorschieten te voorkomen. Deze schotgevoeligheid is ruimschoots aanwezig wanneer je vroeg plant in het voorjaar (koudeschot) en in volle zomer(warmteschot). Wanneer de planttemperatuur boven de 25° komt stopt de groei en een niet gelijkmatig doorgroeien van de radicchioplant is ideaal om doorschieten te bekomen.

Opletten voor nachtvorst: eventueel afdekken. Je kan radicchio wel tot een in eind in de herfst op het veld laten.

Radicchio vertoont sneller slijtage in oogstrijp stadium en wordt best geoogst voor de vorst.

Radicchio is decoratief en smaakvol in salades.

Ook hier is de ietwat bittere smaak, typisch voor planten van het geslacht Cichorium aanwezig.

Radicchio2 2
Shutterstock 644584519
Shutterstock 474089785

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info