Terug naar overzicht
Rode bietensoep

Koude rode bieten soep

Group 4 Created with Sketch. 30 minuten cutlery-outline-16 Created with Sketch. 4 personen

Benodigdheden

  • 600 g gekookte rode bieten
  • 1 l bouillon
  • 2 versnipperde sjalotten
  • 1 fijngesneden teentje look
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte kervel
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 versnipperde rode ui
  • 5 cl wijnazijn
  • 125 ml room
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • takje platte peterselie
  • takje dille
  • een beetje venkelloof
Rode bietensoep

Bereidingswijze

Stoof de versnipperde sjalotten aan met de look in 1el olie.
Voeg hierbij 4/5 van de geschilde en in stukken gesneden rode bieten en de bouillon.
Laat nog een 10 min sudderen.
Mix de soep en voeg er de room, de olie en de azijn bij.
Laat de soep afkoelen en kruid met zout en peper.

Snij de overige bieten in kleine blokjes en vermeng met de peterselie, de kervel, de bieslook en de ui.
Laat dit afkoelen in de koelkast.

Werk af met een takje platte perterselie en een takje dille en/of een beetje venkelloof.
Dien de soep ijskoud op met, in een apart kommetje, de rode bieten salade.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info