Terug naar het overzicht
Shutterstock 1717913203

Tuinbasilicum

Ocimum x hybrida

Tuinbasilicum “Magic white” en “Magic blue” zijn variëteiten die beter bestand zijn tegen koude en tocht dan de traditionele soorten basilicum, ze kunnen temperaturen tot +1°C verdragen.

De planten kunnen tot 70 cm hoog worden en blijven verder groeien tot de eerste vorst. De bladeren zijn iets steviger dan de traditionele basilicum en hebben een sterk aroma, ze kunnen op dezelfde manier gebruikt worden.

De opvallende witte of blauwe bloemen trekken vele insecten en vlinders aan.

PLANTEN


Jan

Feb

Ma

Apr

Mei

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

OOGSTEN


Jan

Feb

Ma

Apr

Mei

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

Meer informatie

Gebruik

Basilicum is met zijn unieke geur en smaak een geliefd keukenkruid. Gebruik basilicum steeds vers, laat het niet meekoken.

Drogen kan wel maar het verliest wel wat van z'n aroma.

Basilicum wordt vooral gebruikt in veel mediterrane gerechten en bij tomaten: tomatensaus, pizza, pasta,... Verse tomaten met mozzarella en olijfolie zijn heerlijk,... Je kunt het blad ook fijnstampen met olie (maak zeker eens pesto!) of fijnhakken om het toe te voegen aan uw gerechten.

Basilicum past goed bij lamsvlees, kalfsvlees, in frisse salades, soepen. Het wordt ook gebruikt om azijnsoorten op smaak te brengen.

Basilicum heeft een gunstige invloed op de spijsvertering: het werkt krampwerend.
Het is tevens verlichtend bij een verkoudheid omdat het hoestdempend is.

Shutterstock 1999828967

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info