Thaise groene curry
45 minuten 4 personenBenodigdheden
300 gram kip, in blokjes
Arachideolie
1-2 theelepels groene chili pasta
1 rode chilipeper, ontpit en versnipperd
1 eetlepel geraspte gember
3 stengels citroengras, gekneusd
5 blaadjes van de Kaffir limoen
1 eetlepel versnipperde Thaise Basilicum
1 theelepel palmsuiker
3 eetlepels licht sojasaus
3 eetlepels donkere sojasaus
2 kopjes seizoengroenten mix in blokjes (zoals: courgette, broccoli, boontjes, paksoi, bloemkool,...)
1 groot blik kokosmelk
Bereidingswijze
Verwarm een dun laagje olie in een wok of diepe pan, voeg chili pasta, chilipeper, gember, citroengras, kaffir limoenbladeren, en Thaise basilicum toe en roerbak kort. Voeg een kleine hoeveelheid kokosmelk toe om alles te mengen.
Voeg de groenten, kippenblokjes, palmsuiker, sojasaus en de rest van de kokosmelk toe en meng goed. Laat afgedekt op een laag vuurtje sudderen tot de groenten en kip gaar zijn.
Opdienen met rijst of noedels.